Scoor een boek


Boerenbluf op de transfermarkt.
Mooi man!

Er is een boek geschreven over Hans Nijland en dan vooral over de 23 jaar dat hij directeur was bij FC Groningen. Woensdag 31 maart is het boek gepresenteerd. Via de webshop kan een bestelling worden geplaatst en heeft u het boek binnen twee werkdagen in huis

In samenwerking met Marieke Derksen van Uitgeverij Inside, bekend van bestsellers zoals ‘Gijp’ en ‘Kieft’, wordt het boek met de titel ‘Boerenbluf op de transfermarkt’ gemaakt. Voetbaljournalist Tom Knipping heeft het boek geschreven.

Nijland heeft al 15 sessies gehad met de redacteuren. ‘Het was nooit de bedoeling een boek te maken, maar dan heb je het over de verhalen en alles wat je beleefd hebt. Al die gesprekken met oud-collega’s zoals Veldmate of Erik Mulder’, zegt Nijland. ‘Dat is gewoon hartstikke leuk.’


Onbekende verhalen

In het boek komen de verhalen over bijzondere transfers zoals Suarez, Van Dijk, Tadic en Granqvist, maar ook gesprekken met trainers of potentiƫle trainers, zoals Peter Bosz.

Maar niet alleen komt het personeel ter sprake. We kijken ook terug op hoe we het voor elkaar gekregen hebben om met een lege portemonnee ooit een nieuw stadion hebben kunnen bouwen.


‘Niet altijd soepeltjes’

Toch was niet alles alleen maar positiviteit in de tijd dat Nijland bij de FC zat. Het liep niet altijd soepeltjes, best wat conflictsituaties. Ja heus wel eens een miskleun, ook deze verhalen zijn opgeschreven.

Boek Hans voor een lezing of presentatie!